17 November 2011 - Dag 6.

Hejsan.

Idag var föreläsningen lite annurlunda. Vi var i en aula som inte riktigt var som en vanlig aula, utan det var en "arena". Vi stod i mitten medans eleverna satt runt om. Dessutom var det 90 elever så det var svårt att få dom att få plats på bara ena halvan. Så det var lite jobbigt att prata när man inte kunde kolla på alla samtidigt. Men annars har det gått superbra. Fick inte så mycket frågor dock. Men det hade vi nästan räknat med. 14 åringar är lite blyga! :)


15 November 2011 - Dag 5.

Hejsan!

Idag höll vi 3 st föreläsningar, i samma skola som igår. Idag gick det betydligt bättre än vad det gjorde igår och allt kändes bra. Solen lyste också idag. Så då blev man glad!

Imorgon är det ledig dag, då skall jag förbi Maskrosbarns kontor och hämta lite informationslappar till Torsdagens föreläsnING. Ja, på Torsdag är det "bara" en föreläsning. För vi har valt att lägga ihop klasserna och hålla det i skolans aula. Så det kommer bli ca 100 elever samtidigt som vi skall prata framför.

Det skall bli riktigt skoj faktiskt. Och jag tycker det är kul att testa något nytt, så man kan jämnföra och så. Lite pirrigt är det, men det ska nog gå bra.

utdrag ur min "vanliga" blogg ang. händelsen idag.

Idag är jag trött på okunniga jävlar. Ovetandes vuxna som tror dom fattar, men som i själva verket inte fattar ett skit. Ja, då undrar ni såklart vad som har hänt?! Jo, det skall jag berätta. Idag när vi höll en föreläsning på en skola så för det första så avbryter läraren mitt i föreläsningen och ställer frågor som hon (om hon hade väntat!) hade fått svar på bara hon hade lyssnat klart. Sen efter föreläsningen så ställer hon sig upp, pekar på eleverna (som endast var killar) och säger "Jag VET att varenda en här inne har bra och kloka föräldrar, perfekta föräldrar som är med på alla föräldramöten och skjutsar dom dit dom vill osv" då frågade vi "Jaha, och hur vet du det? Är du säker på det? Är du säker på att INGEN i denna klass har en förälder som mår dåligt?" Varpå Lärarinnan svarar "Ja, det vet jag för jag känner dom".

Jag blev så jävla arg (Jessika med dessutom). Att en människa, en lärare, som skall vara till hjälp kan stå och yttra sig så framför elever som antagligen aldrig någonsin vågat säga någon om sin hemma-situation och som förövrigt aldrig någonsin kommer göra det heller. Att hon bara har mage att säga till dessa elever att "hon vet att dom har det bra hemma" när dom kanske inte har det. Hon har precis förstört och tryckt ner redan osäkra killar. Och det sjukaste är att hon hade kunnat säga det till oss, efteråt. Men NEJ då ställer hon sig mitt framför klassen och bara vräker ur sig det. Det gör mig SÅ jävla arg.

HUR kan hon veta hur dom har det? Jag menar, mina föräldrar var med mig på alla föräldra möten, jag hade (har) rena kläder och mat på bordet varje dag. Men det är ju en "oskriven regel" att man inte skall visa utåt. Det är därför det kallas "familje-hemlighet". Är hon hemma hos dessa elever varje dag efter skolan? Ser hon vad som händer bakom väggarna?

Nu kanske denna lärarinna inte menade något illa, och trodde (tror) att hon visste hur dessa elever har det. Att hon har koll liksom. Men jag tror (nästintill vet) att det var någon liten stackars kille som tog illa vid och gick hem idag från skolan med en klump i magen. Först få hopp, när någon vågar berätta. Sen lika snabbt som hoppet kom, bli nertryckt av en lärare som tror sig veta vad livet handlar om.

* NEJ till lärare/andra vuxna som tror sig veta hur ungdomar har det utan att ens ha ställt frågan.
* JA till mig själv, och Jessika som stod där och inte konfronterade henne framför alla

14 November 2011 - Dag 4.

Hejsan.

Idag var en tjej som heter Jessika (som också är ungdomsledare på Maskrosbarn) med mig och föreläste. Hon skall vara med hela veckan. Det gick superbra förutom en liten händelse som jag tänkte bifoga i ett annat inlägg. Det var skönt att föreläsa med Jessika, då det kändes som att vi delade samma åsikter om hur vi ville lägga upp det.

Först funderade jag på om det skulle bli jobbigt att olika människor var med mig på föreläsningarna, att det skulle bli snurrigt och att jag var tvungen att "börja om från början" hela tiden. Men jag tycker mest det är roligt. För jag kan jämnföra mig själv mellan dom olika föreläsningarna.

Jag skall göra en klok utverdering när jag är klar med alla föreläsningar.


11 November 2011 - Dag 3.

Hejsan!

Idag var som sagt Mia med mig istället för Raphael. Det har gått bra idag. Vi hade två grupper, en tjej grupp och en kill grupp. Killarna var lite svåra och ställde inga frågor, medans tjejerna ställde så mycket frågor att vi gick över tiden lite.

Idag körde vi också med ett nytt koncept. Som vanligt presenterade vi oss, jag pratade om mig, mia pratade lite om sig osv. MEN vi hade också en övning i slutet då dom fick sitta i en ring, och vi sa påståenden (om alkohol/alkoholism bla.) så fick dom byta stol om dom instämmde. Det gick jätte bra och det var uppskattat. Så jag tror att jag kommer köra med det i framtiden.

Jag har bestämt mig för att ha med någon (vem det blir, kan variera då det beror på vem som kan osv.) då jag känner att det känns lättast när det gäller Maskrosbarn's biten och svara på frågor osv.

Nu är det helg och jag skall åka hem till Gotland igen och bara njuta. På måndag kör vi igen. :)


10 November 2011 - Dag 2.

Hejsan.

Idag gick det mindre bra, jag var ju så himla trött i morse och iochmed att jag försov mig så hann jag inte käka frukost heller. Men som tur var så var det bara två föreläsningar idag. Så det gick snabbt och jag fick åka hem. Nu känns det inte lika nervöst längre heller.

Imorgon kommer INTE Raphael vara med, utan Mia kommer vara med istället. Och jag skall testa på att hålla hela föreläsningen i stort sätt själv. Kommer bli spännande. Dock så tror jag att jag har bestämt mig att jag vill ha med mig en till, som har lite koll på Alkoholism osv. Då jag inte har det i min familj sådär, så jag har inte så stor koll på den biten och det hade varit skönt att ha någon med som kan svara på dom typerna av frågor.

Jag har lite alternativ. Men det får jag känna efter om imorgon! :)

9 November 2011 - Dag 1 avklarad.

Hejsan!

Nu har jag precis kommit hem ifrån Dag 1 föreläsningar. Det har gått jättebra idag. Jag var inte alls lika nervös som jag vart innan. Första föreläsningen (av 3) var lite hackig och skakig. Men sen när jag gjorde den sista så flöt det på. Jag har med ett tal jag skrev till Svenskan, och det har jag lite problem med att inte läsa innantill. Men resten går bra.

Imorgon börjar första föreläsningen 08.30 så det blir att åka tåget här ifrån ca 06.30. Tidigt.

Upplägget idag såg ut som så att jag och Raphael (anställd, Maskrosbarn) presenterade oss, sedan körde jag på med mitt tal, berättade lite om mig själv osv. Sen pratade Raphael lite kort om sig själv och sedan pratade vi om Maskrosbarn tillsammans. Vi berättade lite om vad organisationen gör osv.


8 November 2011 - I Stockholm.

Nu är jag på plats i Stockholm och har kollat upp hur tunnelbana/pendeltåg går. Jag skall bo här hos min morbror så länge jag har föreläsningarna.


Imorgon börjar den första föreläsningen kl 11, och tåget går kl 09.15 från Stockholm Central.

Just nu känns det väldigt pirrigt, men ämdå rätt okej. Jag känner att jag har koll på det mesta och det känns bra.

Schema

Vecka 45

Onsdag 9/11
St Ilianskolan
11.00-12.00 Sal C 303 Klass: 8b | 12.40-13.40 Sal C 303 Klass: 8c | 14.10-15.10 Sal C 303 Klass: 8a

Torsdag 10/11
Fjärdhundraskolan
08.30-09.30 Sal 156 Klass: 8a | 10.15-11.15 Sal 156 Klass 8b

Fredag 11/11
Örsundsbroskolan
08.15-09.15 Sal Gröna rummet Klass: Delta 8:1 Tjejer | 09.25-10.25 Sal Gröna rummet Klass 8:2 Delta Killar

Vecka 46

Måndag 14/11
Västerledsskolan
12.25-13.25 Sal B 204 - Gröna rummet Klass: 8 Eken14.30-15.30 Sal 201 Klass: 8B:1 Björken

Tisdag 15/11
Västerledsskolan
09.40-10.30 Sal 218 Klass: 8 Linden | 12.20-13.20 Sal 235 Klass: 8B:2 Björken | 13.20-14.20 Sal 124 Klass: 8R Rönnen

Torsdag 17/11
Kunskapsskolan
08.45-09.45 Sal Arenan Klass: 8 QXYZ | 10.00-11.00 Sal Arenan Klass: 8 QXYZ | 11.15-12.15 Sal Arenan Klass: 8 QXYZ

Vecka 47

Onsdag 23/11
Bergvretenskolan
08.45-09.45 Sal 8:ornas Ma-sal Klass: 8 grön | 10.00-11.00 Sal 8:ornas SO-sal Klass: 8 röd | 13.20-14.20 Sal Bild-salen Klass: 8 blå

1 November 2011 - Hundra år senare.

Ja men visst, bra på att skriva "loggbok" var jag ja.

Hursomhelst så har jag haft ett snabbt möte med susanne idag, då det var sista chansen att träffas innan allt drar igång. På Fredag åker jag upp för att vara på Maskrosbarns höstläger, och på onsdag nästa vecka är min första föreläsning.

Hur känns det? Nu så här ca en vecka innan känns det helt okej, lite pirrigt, lite svettigt.. Men helt okej. Emellanåt är jag super taggad, sen blir jag mindre taggad när jag får en bild i huvudet hur jag står på scen och kissar på  mig av nervositet. Men annars känns det, helt okej.

Hur mitt schema kommer se ut? Lägger upp en bild snart.

Vart jag skall bo? Ja, om det är nödvändig fakta kommer jag bo hos min morbror i Stockholm.

Ja, något viktigare har jag väl egentligen inte att säga bara så där just nu. Mer än att jag kommer skriva ett inlägg på onsdag, innan min första föreläsning och efter jag är klar. Har för mig att det var 3 stycken jag skulle hålla på Onsdag.

Just det, nästa vecka (första veckan) kommer en kille som heter Raphael, som jobbar på Maskrosbarn att hålla föreläsningarna tillsammans med mig, men jag säger min del, och han sin, sedan pratar vi lite om Maskrosbarn tillsammans och svarar på frågor osv. Resterande veckor vet jag dock inte just nu rakt av hur dom ser ut.

Adios.

RSS 2.0